Revtrdrh
Image default
Society / Law

Reparatie van keukenkranen

Als een keukenkraan kapot is, hoeft deze niet altijd direct vervangen te worden. Het is goed mogelijk dat er maar een klein onderdeeltje van de kraan kapot is en hij dus gemakkelijk te repareren is. Een handige doe-het-zelver kan dit misschien wel zelf repareren. Maar als je niet zo handig bent kun je er ook een expert bij halen. Een loodgieter kan jouw kraan eenvoudig en snel repareren. Zo hoef je geen nieuwe kraan te kopen.

Lekkende kranen

Een kraan die lekt is ontzettend storend. Je hoort steeds gedruppel en getik wat irritatie veroorzaakt. Ook is dit een enorme verspilling van water. Zet er maar eens een leeg glas onder en je zult zien hoeveel water een lekkende kraan verspilt. Voor je een kraan kunt repareren moet je eerst weten hoe de binnenkant van de kraan eruit ziet. Is dit binnenwerk gemaakt van keramische schijven of kraanleertjes. Beide binnenwerken moeten op een andere manier gerepareerd worden.

Wel of geen nieuwe kraan nodig

Als je de oude kraan repareert bespaar je hiermee de kosten uit voor een nieuwe kraan. Een nieuwe kraan is niet altijd nodig. Ook kun je eerst proberen de kraan te repareren. Als dit niet lukt kun je alsnog een nieuwe kraan kopen en je oude kraan vervangen.

Als je al een oude kraan hebt in je keuken, zul je versteld staan van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kranen.

Nieuwe keukenkranen zijn veel functioneler geworden en kunnen naast gewoon koud en warm water ook gefilterd water, gekookt water of gekoeld water geven. Zo wordt water drinken uit je eigen kraan nog lekkerder.

Gerelateerde artikelen

Hoofdhaar laten implanteren

HR, wat is het?

Arbeidsdeskundig onderzoek