Revtrdrh
Society / Law

Schade geleden door inbreuk op auteursrecht?

Heeft iemand inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht? En heb je hierdoor schade geleden in welke vorm dan ook? Laat het hier dan niet bij zitten. Het auteursrecht bestaat niet voor niets. Onderneem direct actie wanneer je vermoed dat iemand inbreuk maakt op jouw werk. Je hebt hier uren, dagen of misschien wel maanden aan gewerkt en een ander neemt jouw ontwerp, afbeelding of verhaal zonder toestemming over. Wanneer dit je is overkomen kun je deze persoon aansprakelijk stellen voor een schadevergoeding. Maar, voordat het zover is zijn er eerst nog een aantal andere stappen die je moet doorlopen. Benieuwd hoe dit in z’n werking gaat en of jij ook iemand aansprakelijk kan stellen voor een schadevergoeding? Lees dan zeker nog even verder!

De schade vaststellen

Voordat je ook maar kunt beginnen over een schadevergoeding is het belangrijk om vast te stellen of er wel daadwerkelijk schade is geleden en of er daadwerkelijk inbreuk is gemaakt op jouw eigendom. Als dit het geval is, is het belangrijk om dit concreet vast te stellen. Welke schade is er gemaakt en wie is hiervoor aansprakelijk? Maak een begroting van de schade en houdt hierbij ook rekening op proceskosten.

Schakel hulp in

Kom je er zelf niet helemaal uit en ben je van mening dat je een beetje extra hulp goed kunt gebruiken. Schakel dan zeker de kennis is van de specialisten van Lawfox advocaten. Zij zijn gespecialiseerd in het auteursrecht en kunnen je daarom voorzien van advies op maat. Het auteursrecht is geen eenvoudig rechtsgebied, en zeker niet wanneer je hier nog nooit eerder mee te maken hebt gehad. Zorg daarom dat je een specialist inschakelt die je kan helpen op dit rechtsgebied. Zo weet je zeker dat je belangrijke details niet over het hoofd ziet en overal aan denkt op het gebied van inbreuk auteursrecht schadevergoeding.

https://www.lawfox.nl/lexicon/schade-inbreuk-op-auteursrecht/