Revtrdrh
Image default
Society / Law

HR, wat is het?

HR, wat is dat eigenlijk precies? De termen ‘HR’ en ‘HRM’ worden vaak genoemd en gebruikt binnen bedrijven maar wat wordt er precies mee bedoelt? HR staat voor human resource en HRM voor human resourcesmanagement. Een HR-manager is verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Hij of zij houdt toezicht op de organisatorische cultuur en zorgt ervoor dat de arbeidsvoorschriften en wetgeving worden nageleefd. HR houdt zich bezig met de regels zoals ontslagprocedures, loonstelsel, proeftijden en pensioenen maar ook bij het opstellen van algemene voorwaarden of een arbeidscontract. Of dit nu bij de opstart van een nieuwe onderneming is of begeleiding van groeifases binnen een bestaande onderneming.

Zodra jij dus een bijbaan of een fulltime baan krijgt, heb je dus te maken met human resource. Bij kleine bedrijven kan het zijn dat dit geregeld wordt door je baas, maar bij grote(re) bedrijven kan het zo zijn dat je hier een apart iemand of zelfs een apart team voor hebt. Je kan het zelf doen binnen je bedrijf, maar je kan het ook laten doen door een externe partij. Zo bespaar je tijd en energie en krijg je ondersteuning in het doorvoeren van verbeteringen binnen jouw organisatie.

Een van die externe partijen is CBBS, zij ondersteunen al 60 jaar lang meer dan 2500 ondernemers en administratiekantoren in Nederland. Voor onder andere HR advies of salarisadministratie kan je bij hun terecht. Bij dit kantoor staan er dagelijks zo’n 40 specialisten klaar om jou te helpen. Zo hoef je zelf geen zorgen meer te maken over salarisstroken, pensioenen en jaaropgaves want dit wordt door hun gedaan. Voor meer informatie en adviezen over human resource en human resource management kan je een kijkje nemen op de site van CBBS. Zo kan jij je richten op jouw onderneming zonder je zorgen te hoeven maken.

https://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Likes kopen voor Facebook

Hoofdhaar laten implanteren

Online een goede organisatie vinden