Revtrdrh
Image default
Society / Law

Cassatieadvocaten – In cassatie gaan

In cassatie gaan

‘In cassatie gaan’ betekent dat men beroep aantekent bij het hoogst rechtsprekend orgaan van het land tegen een uitspraak van een lagere rechter. De Hoge Raad in dit geval houdt dan enkel rekening met de wijze waarop de lagere rechter de wet heeft toegepast. Een cassatierechter treedt dus niet in beoordeling van de feiten zelf. In Nederland gaat men bij de Hoge Raad in cassatie tegen een beslissing van het gerechtshof en tegen een beslissing van de rechtbank in laatste feitelijke instantie gewezen. Het is dus belangrijk dat u niet in de feiten treedt van de rechtszaak, dan wordt de cassatie direct afgewezen en is de uitspraak definitief.

De expertise van een cassatieadvocaat

In cassatie gaan is iets wat met veel voorbereiding en verzorging moet gebeuren. Het is tot slot van rekening de laatste juridische uitweg. Een gespecialiseerd cassatieadvocaat doorloopt alle stappen van het proces met u door en geeft daarbij de juiste adviezen. Bij de aanvraag en in het proces zelf zitten bepaalde formaliteiten die bepalen of u in aanmerking komt voor cassatie.

De stappen van in cassatie gaan

U heeft een veroordeling gekregen van het gerechtshof of in sommige gevallen de kantonrechter. U dient binnen twee weken na veroordeling cassatie in te stellen. Dit mag u in principe nog zelf doen maar het is beter dit door een advocaat te laten doen in verband met de formaliteiten die hier aan verbonden zitten. Wanneer u de cassatie heeft ingesteld stuurt het gerechtshof de stukken van de rechtszaak naar de Hoge Raad. Dit duurt ongeveer vier maanden. Nadat de stukken zijn aangekomen bij de strafgriffie ontvangt u een aanzegging. Na ontvangst van de aanzegging heeft u 60 dagen voor indiening van de cassatieschriftuur. Let op: dit mag alleen door een advocaat ingeschreven in Nederland worden ingediend!

Wilt u meer weten over cassaties en wat een cassatieadvocaat voor u kunt doen? Neem dan contact op met een expert.

http://www.cassatie-advocaat.nl/