Revtrdrh
Image default
Mode en Kleding

Zo houd jij je kleding langer mooi

Zo houd jij je kleding langer mooi

kleding moet eigenlijk alleen gewassen worden als het zichtbaar vuil is. Als je je kleren te vaak wast, slijten ze sneller en verbruiken ze veel energie en water. Je kunt het beste wachten met wassen tot je kleren echt vuil zijn – dan gaan ze langer mee. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel – als je bijvoorbeeld veel hebt gezweet, is het waarschijnlijk het beste om je kleren zo snel mogelijk te wassen. Maar in het algemeen moet je proberen je kleding niet te overdrijven. Denk overigens niet alleen aan je kleding, maar ook een winterjas, regenjas of andere soorten kleding die je regelmatig draagt.

Berg je kleding goed opgevouwen of opgehangen om kreukels en schade te voorkomen

Als u wilt dat uw kleren of regenjas dames lang meegaan, is het belangrijk ze goed op te bergen – opgevouwen of opgehangen – om kreukels en schade te voorkomen. Kleren op een stapel opbergen kan leiden tot kreukels of misvormingen, terwijl ze ophangen aan een kleerhanger permanente kreuken kan achterlaten. De beste manier om kleren op te bergen is ze netjes op te vouwen en op een plank te leggen, of ze op te hangen aan een stevige houten hanger. Als u een paar minuten de tijd neemt om uw kleren goed op te bergen, blijven ze er jarenlang goed uitzien.

Wees voorzichtig bij het wassen stop de wasmachine of droger niet te vol en gebruik de juiste instellingen voor uw kledingtype

Het overladen van uw wasmachine of droger kan niet alleen uw apparaat beschadigen, maar ook leiden tot slechte resultaten. Uw kleding wordt minder schoon en is waarschijnlijk nog vochtig, waardoor er meer kreukels ontstaan. Bovendien kan overbelasting de motor onnodig belasten en de levensduur van uw machine verkorten. U kunt het beste uw gebruiksaanwijzing raadplegen om de juiste capaciteit voor uw model te bepalen, en u vervolgens houden aan die capaciteit of minder. Zorg er bovendien voor dat u de juiste instellingen gebruikt voor uw type kleding. Gevoelige kledingstukken moeten op een zacht programma worden gewassen, terwijl sterk vervuilde kledingstukken een hogere temperatuur of een langer programma nodig hebben. Als u de tijd neemt om ervoor te zorgen dat u uw wasmachine en droger goed gebruikt, gaan ze langer mee en blijft uw kleding er op zijn best uitzien.

Verwijder vlekken zo snel mogelijk hoe langer ze blijven zitten, hoe moeilijker ze te verwijderen zijn

Iedereen die wel eens een glas rode wijn heeft gemorst of een stuk tomatensaus op zijn overhemd of regenjas kind heeft laten vallen, weet dat vlekken nooit leuk zijn om mee om te gaan. En hoewel het verleidelijk kan zijn om de vlek gewoon te negeren tot het tijd is om de was te doen, is dat eigenlijk een slecht idee. Hoe langer een vlek op de stof blijft zitten, hoe moeilijker hij te verwijderen is. Dus, als u wilt voorkomen dat u uren bezig bent met het schrobben van een hardnekkige vlek, kunt u het beste snel handelen. Er zijn een aantal manieren om vlekken te verwijderen, afhankelijk van het soort stof en de aard van de vlek.