Revtrdrh
Image default
Mode en Kleding

De kinderkledingtrends van 2022

Comfort, flexibiliteit en speelplezier is belangrijk bij kinderkleding. Kinderkleding is daarnaast verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is bovendien leuk om je zoon of dochter te betrekken bij het gehele proces. Dit artikel geeft je alle informatie over de kinderkledingtrends van 2022. Op deze manier ben je op de hoogte van de nieuwste trends, zodat de kids er hip en trendy uit blijven zien. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Zacht met een hoog aaibaarheidsgehalte

Zachte en comfortabele stoffen zijn in 2022 niet weg te denken. Deze zachte materialen zorgen voor een zachte ervaring op de huid. Kinderen zijn daar dol op, want het zorgt voor een stukje comfort en geeft het knusse gevoel. De aaibare stofjes zijn met name geschikt voor de frissere dagen. Je kunt teddy stoffen in diverse leuke kleurtjes krijgen. Denk aan teddy stoffen als jasje of als hesje. Hesjes kunnen overigens prima op een zomerdag, waarbij je de items in de avond of ochtenduren uit de kast tevoorschijn haalt, omdat het dan iets frisser kan zijn.

Kinderkleding

Opvallende prints

Het gebruik van diverse prints kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt. Het opvallende karakter valt bij veel kids in de smaak en dat is niet voor niets. Je mag ook nog eens prints mixen met elkaar. Dit werd voorheen beschouwd als een no-go, maar het is een van dé kledingtrends van 2022. Voorbeelden zijn horizontale strepen en camouflageprints mixen met elkaar. Het mixende gedeelte geeft een vrolijke en aanwezige outfit. Voor de zomer mogen alle elementen van de zomer gezien worden op kleding, zoals fruit, palmbomen en de zon.

Felle kleuren en pastelkleuren

Kleuren zijn veel aanwezig in 2022. Vooral in de zomer en de lente worden de felle kleuren en pastelkleuren veel gezien. Uiteraard kunnen shirts, voorzien van een felle kleur eveneens in de winter gecombineerd worden met bijvoorbeeld een vest in een warme tint. Maak gebruik van iedere nuance van de regenboog.

Naast de felle kleurtjes werpen we een blik op pasteltinten. Deze mogen absoluut niet achterwege blijven. Pasteltinten passen goed bij een kind, en gelukkig zijn ze een van de kinderkledingtrends van 2022. De tinten kun je bij ieder item toepassen, zoals fleecevesten, sjaaltjes, petjes en zwemkleding. De zachte pasteltinten zijn vrolijk en stijlvol voor kinderen. Zomerjurkjes met gevarieerd kleurgebruik door elkaar is ook een aanrader. Sweaters met mouwen, waarbij twee verschillende kleuren gezien worden, staan garant voor een blijmoedig geheel.

Hippe Shoesme kinderschoenen

Ten slotte zijn er ook voor schoenen de nodige trends te vinden. Het merk Shoesme biedt in 2022 onder meer veterboots, laarsjes en sandalen. Allemaal in hippe en trendy uitvoeringen. Het zijn kinderschoenen met uiteenlopende uitstralingen, zoals fijne kleurtjes en dierenprints. De oprichter van het merk ontdekte dat veel kinderschoenen voorzien waren van stugge zolen. Michiel Slaats bedacht de Shoesme schoenen, waarbij de ontwikkeling van voeten in diverse fases de nodige aandacht krijgt. Daarnaast geven de schoenen loopcomfort en een goede pasvorm aan de voeten van je kind. Het voetbed is bovendien ontworpen om groeiende voetjes passende steun te geven.