Revtrdrh
Image default
Mode en Kleding

Goede regenkleding in verschillende stijlen

Goede regenkleding is even essentieel voor de levensstijl buitenshuis als een paar comfortabele laarzen. Als je van plan bent buiten te komen en buiten te blijven, moet je het gewoon hebben. Terwijl er ontelbare merken, gewichten, kleuren en stijlen zijn om uit te kiezen, zijn er maar een handvol variaties op dit kritieke kledingstuk. Hier is wat je moet zoeken in drie traditionele regenkleding stijlen.

Een jack met rits is het meest voorkomende type regenbovenstuk, dat vaak alleen of in combinatie met een regenbroek als een “pak” wordt verkocht. Het grote voordeel van een rits-jack is dat het gemakkelijk aan en uit te trekken is. Als je van plan bent bij nat weer actief te zijn, zoals bij wandelen of pootjebaden, zoek dan een topje met ventilatie op de armspleet door middel van ritsen. Een meerpunts verstelbare en van randjes voorziene capuchon biedt de meeste bescherming tegen opwaaiende en druipende regen, en een met schokkoorden afgezette zoom helpt de warmte vast te houden.

Een regenpak in pullover stijl is iets moeilijker aan te trekken als er plotseling een storm opsteekt, maar het biedt meer bescherming. Voor optimale bescherming tegen het weer en warmteregulatie moeten ritsvoorkanten en anoraks het omhulselstuk zijn van een weloverwogen systeem dat ook basis- en tussenlagen omvat.

Als je maar één stuk regenkleding bezit, maak er dan een poncho van. Hoewel niet zo stijlvol als een jas of anorak, is een poncho groot genoeg om over een rugzak of een partner te draperen, en kan in extreme situaties letterlijk je leven redden. Ervaren survivalaars weten dat de nuttigste voorwerpen die zijn die meer dan één doel kunnen dienen. Oefen met het optuigen van je poncho als noodschuilplaats of zeil, en als je ooit in de nattigheid en kou wordt overvallen, is dat nog een vaardigheid die je schoppend en tikkend kan houden tot er hulp komt.

Ben jij op zoek naar een goede regenjas? Kijk dan snel eens bij Rains!