Revtrdrh
Image default
Aanbiedingen

De 4 w’s bij het verkopen van uw bedrijf

De 4 w’s bij het verkopen van uw bedrijf

Het verkopen van uw bedrijf is niet een proces wat binnen 1 of 2 dagen af is, daarom is het enorm belangrijk dat u de goede voorbereidingen treft. Het opbouwen van uw bedrijf heeft tijd en geld gekost en daarnaast heeft u waarschijnlijk inmiddels een emotionele band opgebouwd, daarom is het verstandig voldoende tijd te nemen bij de verkoop. In dit blog artikel vertellen we u graag over de 4 w’s die belangrijk zijn bij het verkopen van uw bedrijf.

 

Wanneer?

Zeker wanneer u geen haast heeft bij het verkopen bij het bedrijf, kunt u goed rekening houden met de markt van uw bedrijf. Als het goed gaat in de markt is het verstandig om snel te verkopen, als het slecht gaat misschien niet. Het kan ook zijn dat de markt van uw bedrijf nog moet groeien, dan kan het verstandig zijn om even te wachten met verkoop. Wanneer de markt wat verder gegroeid is, zijn er meer potentiële kopers.

 

Wie gaat het kopen?

In de tijd dat u eigenaar bent geweest van het bedrijf, heeft u waarschijnlijk een bepaalde cultuur binnen het bedrijf ingevoerd. De kans is groot dat het voor u belangrijk is dat deze cultuur gewaarborgd blijft onder een nieuwe eigenaar. Kijk daarom goed naar de plannen van potentiële kopers.

 

Waarde maximaliseren

Om de waarde van uw onderneming te maximaliseren, is het verstandig om al vroeg te beginnen met het plannen van de verkoop van uw bedrijf. Zo kunt u al aandacht trekken van een grote groep, en wordt tekort aan belang absoluut geen probleem. Wanneer er meerdere gegadigden zijn, is de kans op een hogere waarde ook aanzienlijk groter.

 

Werelds maken van de verkoop

Als u alle voorbereidingen heeft getroffen is het tijd om de verkoop bekend te maken aan de rest van de wereld. Hierbij kunt u gebruik maken van een M&A-specialist. Dit is een partij die kopers en verkopers helpt bij de aanschaf en verkoop van bedrijven. Onze keuze voor M&A-specialist gaat uit naar Marktlink, zij helpen u bij alle stappen van het proces en eventuele complicaties.

 

https://www.marktlink.com/