Revtrdrh
Image default
Aanbiedingen

Hoe leert u uw hond rijden in een hondenbuggy?

Hoe leert u uw hond rijden in een hondenbuggy?

In de loop der jaren zult u merken dat uw hond niet alleen een grijzende snuit heeft, maar ook een aantal veranderingen ondergaat. Op oudere leeftijd hebben veel honden problemen die hun fysieke mogelijkheden beïnvloeden, of het nu komt door artritis, ziekte, of gewoon omdat ze klein zijn en moeite hebben om bij te blijven. Zelfs als het een uitdaging is, is het geweldig om elke dag met uw hond te gaan wandelen. De bezienswaardigheden, geuren, geluiden en smaken van de wereld activeren de hersenen, dus wandelingen – zelfs in een hondenbuggy – zijn een geweldige manier om uw hond mentaal fit te houden.

Ouders van senior honden vragen zich vaak af: “Hoe train je je hond om een hondenbuggy te gebruiken?” Zoals met alle hondentraining, zijn de belangrijkste dingen om te onthouden het langzaam aan doen, het positief maken, en het werken met de capaciteiten van uw hond. Natuurlijk, zoals veel noodzakelijke uitdagingen – het kan makkelijker zijn met een vriend of partner.

Maak uw hond comfortabel met de hondenbuggy

Voor veel honden kunnen hondenbuggys eng zijn omdat ze groot en nieuw zijn. Maar dit is een belangrijke stap, en ik raad aan om het langzaam te doen. Breng de hondenbuggy ergens waar uw hond hem gemakkelijk kan onderzoeken, en zorg ervoor dat u de wielen vergrendelt, zodat hij niet plotseling kan bewegen.

Beloon vroeg om goed gedrag te versterken

Als uw hond ontspannen en kalm blijft in de buurt van de hondenbuggy, kunt u hem ook belonen met een paar traktaties om ervoor te zorgen dat hij een positieve ervaring blijft houden. Als uw hond schichtig of onzeker lijkt, ga dan verder weg van de hondenbuggy tot ze ontspannen zijn, en beloon dan met traktaties (of een speeltje). Uw doel hier is om langzaam naar de hondenbuggy toe te werken. Nogmaals, overhaast dit niet.

Begin (langzaam) te bewegen

Zodra uw hond zich op zijn gemak lijkt te voelen, ontgrendel dan de wielen en laat uw partner de hondenbuggy een beetje rondrijden. Als uw hond rustig blijft, beloon hem dan met een paar traktaties. Net als eerder gesuggereerd, als uw hond timide is, moet u verder weg gaan totdat uw hond op zijn gemak is en het opnieuw proberen. Het doel hier zal zijn om ervoor te zorgen dat uw hond heeft een positieve ervaring met de bewegende hondenbuggy.

Riem ze in

Nu uw hond gelukkig is in de aanwezigheid van een hondenbuggy, kunt u ze oppakken en vastzetten. Voor grotere honden die te zwaar zijn om te worden opgepakt, kunt u ze in de hondenbuggy lokken. Zodra uw hond in de hondenbuggy zit, biedt u traktaties aan. Als uw hond vindt de ervaring eng of onaangenaam, stop en probeer het later opnieuw, op uw weg naar dit punt. Misschien wilt u dit meerdere keren doen over meerdere dagen.

Introduceer beweging

Als uw hond tevreden blijft met alle vorige stappen, duw dan de hondenbuggy een beetje rond met hem erin terwijl u hem vaak trakteert en prijst. Als ze kalm en ontspannen blijven, voel je vrij om verder te gaan, maar houd een oogje op hun stress niveaus. Voor schuchtere honden, neem deze stap langzaam.

Probeer voor langere avonturen

Zodra uw hond een positieve ervaring thuis heeft, neem deze show op de weg. Begin met het kiezen van locaties met weinig afleiding die onnodige stress kunnen veroorzaken. Nu is het tijd om in beweging te komen met uw hond. Neem tijdens uw volgende wandeling met de hondenbuggy de halsband en riem van uw hond mee. Stop regelmatig om uw pup uit te laten om te wandelen, de benen te strekken en wat te snuffelen. Als ze moe zijn, laat ze dan terug in de hondenbuggy voor een gezellige rit naar huis.

Denk eraan, als het op hondentraining aankomt, kies dan de methodes die uw hond helpen slagen. Richt u altijd op positieve bekrachtiging om de training aan te moedigen en weersta pogingen om ze te dwingen sneller te gaan dan ze er klaar voor zijn. Geniet er vooral van – hondenbuggy ritten moeten leuk zijn voor zowel honden als hun mensen.