Revtrdrh
Image default
Rechten

Tips voor een goede advocaat

Een vraag die veel mensen zich stellen is: hoe vind ik een goede advocaat? Voor veel mensen geldt dat er maar één of twee keer in hun leven behoefte is aan hulp van een advocaat. Het zoeken naar een goede advocaat is voor velen geen alledaagse bezigheid. Wij proberen het je te helpen met makkelijk advocaat zoeken.

 

Welke advocaat moet je kiezen?

De meeste advocaten zullen op hun website zichzelf profileren als deskundig, ervaren, integer etc. Niemand zal zichzelf aanprijzen als oneerlijk, niet deskundig of onbetrouwbaar. Het valt dus niet mee om op basis van een website je keuze voor een advocaat te maken. Hoe kan je nu op het eerste gezicht een goede keuze maken. Allereerst moet er een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn. De advocaat moet ervaring hebben. Het is dan ook slim om referenties te lezen.

 

Kijk daarvoor niet alleen op de website van de advocaat maar “Google” de naam van de advocaat en lees de reviews van klanten die jou voor gingen. Ook niet onbelangrijk is dat je een goede klik hebt met de advocaat. Dat laatste is voor jouw zaak misschien niet van belang maar je moet je wel veilig en gehoord voelen. Een advocaat moet betrokkenheid laten zien, en een advocaat die je echt begrijpt is wel zo fijn.

 

Een advocaat die een algemene praktijk voeren zeggen niet snel “nee” tegen een nieuwe klant. Dat is geen probleem als jouw zaak heel overzichtelijk is, een beetje advocaat kan jou dan prima bijstaan. Het wordt ingewikkelder als de materie complex is en jouw zaak voor meerder interpretaties vatbaar is, het belangrijk voor jou om een advocaat te zoeken die voor jou het onderste uit de kan haalt.

 

Wat kost een advocaat?

Het uurtarief loopt sterk uiteen. De tarieven liggen tussen de €120,- en €300,- per uur. Er zijn zelfs advocaten die €600,- per uur rekenen. Het verschil heeft te maken met ervaring, kennis en ook de naam van het kantoor. Wat ook kan meespelen is het financiële belang van de zaak. Het is niet zo dat de teller begint te lopen zodra je een advocaat aan de lijn hebt. Je kan eerst je verhaal doen en je vragen stellen. Daarna zal de advocaat toelichten tegen welke voorwaarden hij of zij je kan helpen. Soms is het mogelijk een vaste prijs af te spreken. Je kan in ieder geval wel om een globale berekening vragen, dan weet je waar je aan toe bent. Natuurlijk moet de advocaat wel een slag om de arm houden omdat het wel eens voor komt dat er kosten bij komen die niet voorzien waren, maar dat zal hij of zij dan altijd met je bespreken.

 

Makkelijk advocaat zoeken

Op de website Justius.nl kan je makkelijk een advocaat zoeken. Zij hebben een databank van diverse advocaten en bieden hulp met alle juridische vraagstukken. Je kan kijken in de kennisbank op de website die je vaak al op weg kan helpen bij de keuze van een advocaat. Misschien kan je het wel af met een jurist of een mediator. Ook die hebben zij in hun bestand.


Gerelateerde artikelen

Privé detective Brugge verzamelt rechtsgeldig bewijs