Revtrdrh
Image default
Rechten

Privé detective Brugge verzamelt rechtsgeldig bewijs

Voor particulieren en bedrijven die een rechtszaak willen aanspannen is het van belang om ervoor te zorgen dat het bewijsmateriaal aan alle juridische eisen voldoet. Een rechter zal nooit een oordeel vellen op basis van geruchten naar aanleiding bewijsmateriaal waarvan de herkomst twijfelachtig is. Om verzekerd te zijn van rechtsgeldig bewijs is het daarom goed om een privé detective Brugge in te schakelen. Zo’n detective werkt volgens de regels van de wet en weet precies welke eisen er aan het bewijsmateriaal worden gesteld. Daarmee is te voorkomen dat je de rechtszaak verliest of dat het proces vertraging oploopt.

Overlast door personen

Het komt regelmatig voor dat particulieren overlast ervaren van personen. Dat zijn soms totaal onbekenden, maar soms ook personen uit de buurt of uit de privésfeer. Een privé detective Brugge kan bij dit soort overlast een bijdrage leveren op basis waarvan tot een oplossing wordt gekomen. De voornaamste taak van de detective is om bewijsmateriaal te verzamelen. Dat kan door foto’s te maken van het aanrichten van vernielingen, personen volgen om te constateren of zij zich schuldig maken aan stalking, etc. Het is belangrijk dat daarbij volgens de wettelijke richtlijnen wordt gehandeld, want onterecht verkregen bewijsmateriaal zal in een rechtbank niet worden geaccepteerd.

Diefstallen oplossen

Als er in je woning of bedrijf is ingebroken ontstaat daarbij vaak schade. Meestal worden er ook dingen gestolen. Dieven zijn doorgaans vooral geïnteresseerd in dingen van waarde, zoals sieraden en kunstobjecten. Het voordeel van originele kunstvoorwerpen is, dat het unieke stukken zijn. Als je die kwijt bent kan een privé detective Brugge een rol spelen bij het opsporen van de gestolen spullen en het identificeren van de dieven. Detectives zijn uitstekend op de hoogte van de plaatsen waar ze actief zijn. Vooral bij een diefstal wordt vaak op een herkenbare wijze gewerkt door de dieven. Een ervaren detective weet daardoor al in welke richting hij moet zoeken naar de daders en waar ze verblijven.

Verbroken relaties

Als een persoonlijke relatie wordt beëindigd gebeurt dat niet altijd met wederzijdse toestemming. Er blijft soms een partner over die vol zit met wrok, en er alles aan doet om zijn voormalige partner het leven zo zuur mogelijk te maken. Dat kan op allerlei manieren. Door alimentatie niet te betalen, door bezoekregelingen te saboteren of door de voormalige partner te stalken. Een privé detective kan ook hier worden ingezet om bewijsmateriaal te verzamelen. Dat kan later in de rechtbank worden gebruikt. Soms is echter alleen het feit dat er een privé detective wordt ingeschakeld al voldoende om de overlast te laten stoppen.

Andere opdrachtgevers

Naast bedrijven en particulieren zijn oook advocaten klanten van een privé detective Brugge. Hun werk is dan identiek aan wanneer ze voor particulieren werken, alleen in dit geval wordt er meer gericht gezocht naar het bewijs van overtredingen of misdaden. Een advocaat heeft vaak al een idee op welke gronden hij een rechtszaak naar zijn hand wil zetten. Daar kan een privé detective nuttig werk bij verrichten.

 

Meer info: Kevdetectives.be