Na de 2e toespraak van Premier Mark Rutte uit het torentje werd nogmaals opgeroepen om echt thuis te werken. Natuurlijk is dit alleen wanneer niet anders kan. Veel mensen kunnen thuis werken maar willen dit simpelweg gewoon niet. Vaak met verschillende redenen blijven ze nog naar het werk komen. Hoewel je als baas je werknemers moet stimuleren om thuis te werken wordt dit ook niet altijd gedaan. Toch kun je thuis ook een fijne werkplek creëren net als op het werk. Zo kun je zelfs thuis goed aan het werk gaan en in sommige gevallen zelfs nog zonder meer afleiding dan op het werk.

Opgeruimd bureau

Het probleem waar de meeste mensen tegen aan lopen is de grens tussen privé en werk. Deze wordt natuurlijk een stuk minder wanneer je thuis aan het werk bent. Het is daarom belangrijk dat je bureau altijd goed opgeruimd wordt. Zorg dat er geen spullen van je dagelijkse huishouden op je bureau ligt. Berg daarom alles dat je niet nodig hebt op. Zorg ook dat je genoeg ruimte op je bureau hebt. Een boomstam tafel kan hierbij helpen. Boomstam tafels zijn namelijk een stuk groter dan gewone tafels. Zo kun je op je boomstam tafel al je schermen kwijt zonder dat je te krap zit.

Zorg voor licht

Een groot probleem van de meeste thuiswerkplekken is dat er te weinig licht is. Veel licht zorgt ervoor dat je productiever bent en minder snel vermoeid ben. Zorg dus in eerste instantie voor voldoende natuurlijk licht. Wanneer dit niet lukt dan kan een bureaulamp goed helpen. Genoeg licht zorg ook ervoor dat je beter gefocust kunt werken. Wanneer je snel afgeleid bent dan kun je de Pomodoro techniek proberen. Hierbij werk je in blokken van 25 min waarna je 5 minuten pauze pakt en vervolgens weer 25 minuten werkt. Hierdoor krijg je veel meer klaar.

https://www.boomstamtafel.be/