Lijkt het u heerlijk om binnenkort zelf Boston Butt te gaan bereiden op de barbecue? Dan hebben wij een belangrijke tip voor u: heb geduld. Dit heerlijk malse vlees is op zijn lekkerst wanneer het langzaam gegaard is op een barbecue of in een oven. Het principe werkt eigenlijk hetzelfde als bij draadjesvlees. Door de langzame garing op lage temperatuur verandert het aanwezige collageen in gelatine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht dat u het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. De temperatuur van het vlees mag niet boven de 120 graden Celsius uitkomen. Voor het maken van pulled pork moet u minstens 6 uur uittrekken. Heeft u echter een groot stuk vlees? Dan kost het meer tijd, soms wel 16 uur. Het duurt even, maar dan heeft u ook wat! En zoekt u nog naar lekker vlees om uw barbecue avond compleet te maken? Met Picanha en verschillende soorten spareribs zit u sowieso goed. 

Met deze tips wordt uw Picanha vlees overheerlijk

Gaat u binnenkort voor het eerst Picanha vlees bereiden op de barbecue? Dan kunnen we u één ding alvast garanderen: het wordt overheerlijk. Ook is het goed om te weten, dat Picanha eenvoudig is om te bereiden. U gaart het op de barbecue of in de oven. Het belangrijkste waar u op moet letten, is de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. De ideale temperatuur is tussen de 160 en 170 graden Celsius. Om het vlees nóg lekkerder te maken, kerft u het vetkapje diagonaal in het vlees en bestrijkt dit met olijfolie. Dit geeft extra veel smaak aan het vlees. U plaatst de vleeskant boven het vuur en draait het stuk pas om als het bijna klaar is. Bij een kerntemperatuur van 55 graden Celsius is de Picanha klaar. Nog één tip: bestel uw Picanha, Boston Butt, spareribs of andere soorten vlees bij een specialist als Beef&Steak. Hier ontvangt u altijd vlees van de allerbeste kwaliteit. 

De Boston Butt, wat is dat eigenlijk precies?

Denkt u bij de naam Boston Butt meteen aan de kont van een varken? Met u zijn er veel anderen mensen die dit beeld hebben. Niets is echter minder waar. Boston Butt is het bovenste deel van de varkensschouder en wordt gesneden met een stukje schouderblad. Waar de naam dan vandaan komt? Een butt, is een houten vaatje dat in Boston werd gebruikt om varkensvlees in te bewaren en vervoeren. Hoewel we het vlees tegenwoordig op andere manieren vers houden, is de naam traditioneel hetzelfde gebleven. Boston Butt is het meest geschikt om pulled pork te maken. Dit vlees mag echt niet ontbreken tijdens uw volgende barbecueavond. Bestel uw Boston Butt én andere soorten vlees zoals spareribs en Picanha bij een online leverancier zoals Beef&Steak.