Revtrdrh
Image default
Sport

Beter worden met squash | Quality Squash Stores

Ik ben een beetje een technische nerd. Ik raak opgewonden door een hele goede swing in actie te zien en soms raak ik in de ban van hoe de swing eruit ziet in tegenstelling tot waar de bal eindigt.

Dit is verkeerd, want als iemand keer op keer een doel raakt, ondanks het feit dat hij of zij niet de meest esthetisch aangename swing heeft, dan moet hij of zij iets goed doen.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België.

Maar ik ben er vast van overtuigd dat als je een esthetisch aangename zwaai maakt waarbij alle bio-mechanica werkt zoals het hoort, dan zal je de bal nauwkeuriger, consistenter en met meer kracht slaan.

Voor degenen onder u die de Facebook-pagina volgen, zult u opmerken dat ik een grote fan van schouderomwenteling aan de backhandkant ben en dit vaak benadrukken wanneer ik een foto zie van iemand die dit correct doet. Voor mij is een goede schouderrotatie aan het begin van de backhandschommel van fundamenteel belang. Daar komt al je kracht, en al je consistentie vandaan.

Ik ben voor het eerst vele malen met mensen op de rechtbank geweest en ik vraag ze waar ze aan willen werken. “Het is mijn backhand, ik lijkt gewoon niet in staat te zijn om enige kracht te genereren en de bal altijd naar het midden van het hof te slepen” zeggen ze. Zonder ze de bal te zien slaan, is het duidelijk wat het probleem is…. Een gebrek aan schouderrotatie.

backhand squash techniqueBy die naar de achtermuur roteren en het ertoe brengen van uw schouder om onder uw kin aan het begin van de schommeling te zitten, laadt u natuurlijk uw Val en uw deltoid omhoog zodat zij uw wapen (en uw racket) terug door de lijn van de bal willen trekken. U heeft ook het voordeel dat uw torso terug wil komen in zijn natuurlijke positie, wat betekent dat u in staat bent om stroom te genereren aan het begin van de schommel in tegenstelling tot aan het einde.

Door niet aan het begin van de schommel op de achterhand te draaien, probeer je aan het einde van de schommel energie op te wekken. Dit betekent dus dat je na de impact, in plaats van een positie te behouden waarbij je schouders naar de zijwand wijzen en je uiteindelijk je doelwit volgt, zal je proberen extra vermogen te genereren door de romp naar de voorwand te draaien.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België. Aanbieder van onder andere squash schoenen.

Dit resulteert in het volgen door over je lichaam te komen en je moet dit compenseren door de hoek van het racketgezicht te veranderen om de bal recht door de lijn te krijgen. Nu kan dit werken, en zal het goed werken, van tijd tot tijd, maar het zal niet leiden tot consistentie!

Goede squash-spelers doen het consequent beter dan kleinere squash-spelers en als je een goede squash-speler wilt zijn, wil je in staat zijn om een rechte schijf te raken die 9 van de 10 keer recht door de zijmuur zal lopen. Bij een gebrek aan schouderrotatie kan dit cijfer slechts 4/10 zijn, waarbij je de slagen weggeeft en de bal naar het midden van de baan sleept. Als dat het geval is, zal je veel werk gaan doen en je tegenstander zal genieten van de tijd die hij of zij aan het volleyballen is vanuit de T.

HOE LEER JE BACKHAND SCHOUDERROTATIE?
Tijdens het coachen naast Hadrian Stiff op zijn Elite Squash Academy in Bristol kwam ik met het concept van de backhand diamantpositie. De diamantpositie is gebaseerd op het concept om een ruitvorm te creëren aan het begin van je backhandswing.

backhand squash techniek

De raketkop maakt het bovenste punt van de diamant, terwijl de pols en schouder de twee zijpunten vormen met de elleboog als eindpunt op het laagste punt van de diamant.

Door deze ruitpositie te creëren, dwingt u uzelf om uw schouder te draaien (onthoud, dit is waar de kracht en consistentie vandaan komt) wanneer u de bal aan het begin van de swing nadert.

WAT ZIJN DE 4 BELANGRIJKSTE PUNTEN IN HET CREËREN VAN DEZE DIAMANTPOSITIE?
Zorg dat je schouder in een startpositie komt te staan, zodat hij aan het begin van de swing onder je kin zit.
Handhaving van een ‘semi-gepikte’ pols positie, zodat het hoofd van het racket is natuurlijk omhoog boven de bal. (Ik heb veel discussies gehad met Peter over pik vs uncocked en we hebben gecompromitteerd over het feit dat ‘semi-gepikt’ is een redelijke term om te gebruiken als het betekent dat het racket hoofd is, maar je bent in staat om aan te passen en aan te passen als de bal is uit de buurt van u in een onhandige positie).
Draai het bovenlichaam naar de achterste hoek aan het begin van de schommel.
Breng de elleboog in een zo laag mogelijke uitgangspositie. Dit klinkt misschien vreemd, maar hoe lager je je elleboog, hoe hoger de kop van het racket aan het begin van de schommel komt te staan.
backhand squash techniqueBy gebruikend deze ,,Positie van de Diamant” als het onderwijspunt in de loop van het laatste paar van jaren heb ik heel wat succes in het verbeteren van vele spelers backhands gehad. Het is gemakkelijk te visualiseren en krijgt natuurlijk alle lichaamsdelen in de juiste plaats aan het begin van de schommel.

Denk de volgende keer dat je op het veld bent eens na over deze positie en kijk of het de consistentie van je slagen aan de backhandkant verbetert.

Estland is een klein land van slechts 1,3 miljoen inwoners.

https://www.qss-squash.nl