Wat is duurzame energie? Duurzame energie wordt ook wel groene energie genoemd. Het verwijst naar energie die op milieuvriendelijke (duurzame) manier wordt opgewekt, uit hernieuwbare bronnen. Dit in tegenstelling tot grijze energie. Hierdoor vormt duurzame energie geen belasting voor het milieu. Voorbeelden van duurzame bronnen zijn zonne-energie (zoals zonnepanelen en zonneparken), waterkrachtcentrales, windmolens en biomassa-installaties. Vind jij het belangrijk om rekening te houden met het milieu? Kies dan voor een energieleverancier die duurzame energie levert. Maar welke energieleverancier is het groenst? Dat vind je op de overzichtelijke website van Welke Energieleverancier, waar je gemakkelijk alle energieleveranciers in Nederland met elkaar vergelijkt.

Waarom is groene, duurzame energie in opmars?

Merk jij ook dat er steeds meer reclame wordt gemaakt voor groene, duurzame energie? En hoor je ook steeds vaker van mensen dat zij een contract hebben afgesloten bij een energieleverancier die groene energie levert? Dan vraag jij je misschien af hoe het kan dat groene, duurzame energie zo in opmars is. Dat heeft alles te maken met de invloed die het gebruik van groene energie heeft op het milieu. In tijden van smeltende ijskappen en grote gaten in de ozonlaag, is het verstandig het behoud van het milieu in acht te nemen. Groene energie is minder belastend voor het milieu en dus verstandig. Welke energieleverancier is het groenst? Op de website van Welke Energieleverancier vind je alle Nederlandse energieleveranciers bij elkaar. Kies zo de energieleverancier die groene energie levert én die het best bij jou past.

Groen én goedkoop? Dat kan toch niet?!

Een energieleverancier vinden die groen en goedkoop is, dat kan toch helemaal niet?! Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer waar. Er zijn genoeg energieleveranciers in Nederland die groene, duurzame energie aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Welke energieleverancier is het groenst en het goedkoopst? Je komt erachter wanneer je kijkt op de website van Welke Energieleverancier. Hier vind je namelijk alle energieaanbieders op een rijtje, inclusief informatie over groene, duurzame energie én hun prijzen. Ook vind je alle aantrekkelijke welkomstkortingen, die gelden wanneer je besluit over te stappen. Vergelijk ze en bekijk welke energieleverancier het best past bij jouw situatie.