Een glas wijn, honden- of dochtersnoepjes morsten chocolademelk op het tapijt en het ongeluk gebeurde al snel. Het tapijt kan echter op zijn best bepaalde dingen aan, maar hoe moet je er nu mee omgaan? We geven je een reeks tips, niet alleen stofzuigen. Met deze tips maak je het tapijt als een professional schoon!

Voordat u met onderhoud begint, moet u de volgende punten begrijpen:

Als er vlekken zijn, begin dan niet met afvegen: de oplossing is om voorzichtig af te vegen. Door te wrijven dringt de vlek alleen dieper in de vezel door.

Drink wat warm water en veeg zo snel mogelijk af met een doek. Begin van buitenaf te werken en maak indien nodig regelmatig een nieuwe schone doek schoon.

Als afvegen met water niet erg effectief is, kunt u tapijtreinigingsshampoo proberen. Deze producten koop je in de supermarkt, doe-het-zelf of andere winkel. Volg de instructies zorgvuldig op.

Laat het reagens goed intrekken, wat meestal even duurt. Houd je familie, honden of katten weg.

Als u het product nog nooit heeft gebruikt, test het dan eerst. Zo zorg je ervoor dat je het tapijt later niet in de prullenbak kunt gooien.

Anti-vlekkenmiddel voor huis, tuin en keuken

Natuurlijk kun je dure producten krijgen, maar meestal zijn zelfgemaakte producten ook geweldig om vlekken te verwijderen. Ze zijn over het algemeen ook niet corrosief, wat op zijn beurt het milieu ten goede komt.

bakpoeder

Wist je dat zuiveringszout vlekken kan neutraliseren? Strooi wat zuiveringszout op de vlek en giet er water op. Laat het een paar uur aan staan ​​en tik erop. Als de vlek niet volledig is verwijderd, herhaal deze dan opnieuw.

Citroen, waspoeder en water

Een paar druppels citroensap zijn meestal voldoende om de vlek op te lossen. Meng voor hardnekkige vlekken gelijke hoeveelheden water, citroensap en wasmiddel. Houd er rekening mee dat omdat citroenen zijn gebleekt, ze alleen op witte tapijten kunnen worden aangebracht.

Scheerschuim

Ongeverfde scheerschuim is een ideale vervanging voor tapijtreinigingsshampoo. Laat de scheerschuim 20 minuten inwerken en veeg het schuim vervolgens af met een spons. Verwijder het vervolgens met een vochtige doek.

zout

Als u vlekken van rode wijn heeft, kan tafelzout de redder zijn. Strooi het zout over de vlek en doop het erin. Het wordt rood en vervolgens kunt u het afnemen met een vochtige doek. Je kunt hier ook van buiten werken, anders wordt de vlek alleen maar groter.

https://be.propenda.com/keyword/de-koop.html