Revtrdrh
Image default
Bedrijven

Puinzakken; multifunctionele zakken voor vrijwel iedere specialist

Er zijn vuilniszakken en zelfs grotere zakken die in de industrie gebruikt worden afval eenvoudig af te voeren, maar wist je ook dat je kunt kiezen voor speciale puinzakken? De naam verklapt het al een beetje, maar puinzakken zijn speciale zakken voor het eenvoudig afvoeren van bouwpuin. In de bouw worden deze zakken ook veelvuldig gebruikt en ze worden dan ook bouwafvalzakken genoemd. Deze zakken zijn multifunctioneel! In dit blog vertellen we welk nut de zakken hebben en waarvoor je ze kunt gebruiken. 

Stevige puinzakken

De zakken zijn in de regel stevige zakken en dat is te danken aan het feit dat deze speciale afvalzakken van stevig plastic of polypropyleen zijn gemaakt. Met een belangrijk voordeel dat een puinzak niet kan scheuren! Dat is een belangrijk punt. Zeker als je met de zakken door een woning moet wandelen of wanneer je geen spoor van puin achter wilt laten. Een aantal zakken kunnen zelfs tot 50 kilogram aan puin dragen! Dat is behoorlijk veel en maakt iedere klus in en rondom het huis een stuk prettiger.

Multifunctionele zakken

En dat is een mooi bruggetje naar het feit dat de zakken niet alleen voor bouwafval gebruikt kunnen worden. Niet alleen bouwvakkers gebruiken de zakken, maar ook dakdekkers, hoveniers en zelfs verhuizers hebben veel baat bij deze speciale zakken. Dakdekkers kunnen tijdens hun werkzaamheden het puin eenvoudig verzamelen in een zak en makkelijk afvoeren terwijl hoveniers de zakken gebruiken om tuinafval te verwijderen. Verhuizers komen ook vaker meer troep tegen dan ze lief is en met een puinzak in de aanslag wordt het weghalen van puin een fluitje van een cent.

Puinzakken zijn makkelijk te vervoeren

Een groot project, zoals een renovatie vraagt vaak om wat efficiëntie. Zeker in een pand wanneer mensen wonen en leven en je wilt niemand tot overlast zijn. Dat geldt ook voor hoveniers die wellicht de tuin van een bewoner onder handen moet nemen. Voordat je met al dat losse puin door het huis banjert of een grote container op de parkeerplaats voor de deur laat zetten, kun je kiezen voor puinzakken. Je kunt ten eerste het puin makkelijk verplaatsen en ook nog eens eenvoudig afvoeren. Je zet de zakken in een aanhanger of een bestelbusje en je laadt het weer uit bij een milieustraat. Binnen een handomdraai heb je het puin goed en netjes weggehaald!

Puin is makkelijker te scheiden

Met zakken kun je puin ook veel eenvoudiger scheiden. Je maakt een zak voor glas, voor steen en voor hout en zo ben je milieubewust bezig. Het is ook nog eens goedkoper als je afval gescheiden inlevert. Dus het is de investering in puinzakken meer dan waard. Let er wel op dat je de zak goed dichtmaakt. De zakken hebben in de basis geen sluiting of trekbanden en je kunt deze dan ook het beste afsluiten met stevige tyraps. Of andere materialen die misschien iets milieuvriendelijker zijn.

Verschillende soorten en maten

Wanneer je op zoek gaat naar puinzakken heb je wat keuzes te maken. Kies je voor de zak van dik plastic of kies je juist voor een zak van geweven polypropyleen? Daarnaast kun je bij Profipack ook kiezen uit verschillende maten en het is natuurlijk afhankelijk van de klus voor welke maat je uiteindelijk kiest.