Revtrdrh
Image default
Cadeau

Hoeveel weet jij over een puzzel als Rubik’s Cube?


Dit is een van de meest populaire speelgoed, dat bijna iedereen in de kindertijd speelde, en dat moderne kinderen nu spelen. In de uitverkoop vind je veel variaties op deze puzzel: beginnend met lichtgewicht versies voor kinderen, en eindigend met complexe geometrische vormen, die meer dan een uur in beslag zullen nemen om in elkaar te zetten.

Vandaag zullen we verschillende soorten Rubik’s Cube bekijken en vergelijken en u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Om te beginnen een beetje geschiedenis: de Rubik’s Cube (de klassieke oorspronkelijke grootte was 3x3x3) werd in 1974 uitgevonden door de Hongaarse beeldhouwer en architectuurleraar Ernö Rubik. Bovendien kwam hij bij toeval op het idee om een ​​wereldpuzzel te creëren: Ernö kon de wiskundige theorie van groepen niet aan zijn studenten uitleggen. Daarna nam hij 27 kleine houten blokjes en verfde ze in 6 verschillende kleuren. Onverwacht voor zichzelf realiseerde Rubik zich dat het nogal moeilijk was om ze tot één kubus te vouwen, zodat elk gezicht in zijn eigen kleur werd geverfd. De leraar vecht zelf al een maand tegen dit probleem!

Zo creëerde Ern Руб Rubik een fascinerende puzzel en studiegids over één onderwerp. De laatste en moeilijkste stap was om met een mechanisme te komen. En op 30 januari 1974 ontving E. Rubik een Hongaars patent op zijn uitvinding “Magic Cube”.

Begin 1980 werd besloten om de uitvinding te hernoemen van “Magic Cube” naar “Rubick’s Cube”. Het was in deze tijd dat de echte boom en dageraad van de wonderkubus begon! De puzzel ging over de hele wereld te koop: mensen kochten ze meteen, het leek een echte waanzin. Hongarije kon de productie van blokjes niet aan en er verscheen een zee van vervalsingen op de markt. Hongarije kon niet meer dan een paar miljoen stuks per jaar produceren, dus begonnen fabrieken te openen in Hong Kong, Costa Rica, Taiwan en Brazilië.

Interessante feiten:
Aanvankelijk werd de Rubik’s Cube beschouwd als een leerhulpmiddel voor studenten.
Het aantal van alle bereikbare verschillende toestanden van de 3x3x3 Rubik’s Cube is 43252003274489856000.
In de jaren 80 werden meer dan 60 boeken over de montage van Rubik’s Cube gepubliceerd.
Kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt van Rubik’s Cubes.
Er is een officiële wedstrijd voor snelle kubusmontage.
Het huidige record voor een 3x3x3 kubus is 4,904 seconden
Naast de klassieke kubus zijn er nog vele andere puzzelvormen: piramides, ballen, dodecaëders, etc.
Op dit moment is de grootste “niet-virtuele” Rubik’s Cube de 13x13x13 kubus.
Laten we nu eens kijken naar Rubik’s Cubes, die u in onze winkel kunt kopen.

1. Rubik’s Cube 2×2 voor kinderen
Dit is een lichtgewicht versie voor de allerkleinsten, met zijden van twee kubussen in plaats van drie, geverfd in twee kleuren. Een geweldige manier om uw kind vanaf jonge leeftijd liefde voor puzzels bij te brengen, is door een 2×2 Rubik’s Cube te kopen. Zodra het jonge genie erin slaagt het te verzamelen, kun je doorgaan naar meer complexe opties.

Koop Rubik’s Cube 2×2 voor kinderen

2. Rubiks kubus 2×2
Deze Rubik’s Cube is ook een lichtgewicht versie, maar moeilijker dan voor kinderen. Als in de Rubik’s Cube voor kinderen de gezichten in slechts twee kleuren zijn geverfd, wordt de klassieke versie gebruikt: 6 gezichten – 6 kleuren. Perfect voor beginners, maar ook voor die jonge genieën die een kinderversie hebben samengesteld en naar een moeilijkere puzzel willen gaan!

 

speed cube kopen

 

https://breinbrekers.be