Revtrdrh
Image default
Aanbiedingen

Contra expertise is schade expertise in uw belang!

Wanneer in een zaak contra-expertise wordt betrokken, praten we over een zaak waar de gedupeerde niet tevreden is met de afhandeling van de schade. Een willekeurige, vaak grote, schade wordt door de verzekeraar niet (helemaal) gehonoreerd waardoor niet de juiste schadevergoeding wordt uitgekeerd. Een expertisebureau met contra expertise is nodig om het recht te halen.

 Dit kan gebeuren wanneer de expert van de verzekeraar de schade niet juist heeft geïnventariseerd of wanneer de schade expert niet wil meewerken. De schade expert heeft veelal het belang van de verzekeraar voor ogen en niet zozeer die van u, uitzonderingen daargelaten! Dit betekend dat u grote kans loopt om (een deel van) uw schadevergoeding mis te lopen. Wanneer de schade wordt hersteld zult u het resterende bedrag dan uit uw eigen zak moeten betalen. Vaak kunnen de gedupeerden dit niet opbrengen met dramatische gevolgen zoals gedwongen leven in de schade. Dit is helemaal rampzalig bij weinig vergoeding voor brandschade. U kunt zich hiervoor beschermen zonder uw portomonnee te hoeven gebruiken. Contra expertise is namelijk kosteloos voor u als verzekerde. 

Wat is contra expertise?

 Contra expertise betekend letterlijk expertise tegen de expertise van de verzekeraar. Normaal is het zo dat de verzekeraar een schade expert stuurt en u ontvangt wat deze schade expert u wil vergoeden na onderzoek van de schade. Bij contra expertise is het zo dat u de verzekeraar inlicht over de schade, de verzekeraar stuurt een schade expert en doet onderzoek en vervolgens stuurt u uw schade expert (de contra expert) om de schade ook te beoordelen. Daarna gaan de experts samen in overleg over de passende schadevergoeding. Uw contra expert neemt het dus voor u op! U kunt hem een beetje zien als uw advocaat die voor uw zaak pleit. 

Second opinion bij schade.

 In geval van extra expertise denkt men ook wel eens aan second opinion aanvragen. Contra expertise is in feite een second opinion bij schade. Schadeoplossing Nederland B.V. doet dit voor brandschade, waterschade, inbraakschade en stormschade. Waarom doen wij dit niet bij meer soorten schade? Omdat je bij een second opinion bij schade wel precies moet weten waar je over praat. Wij hebben ons gespecialiseerd in een beperkt aantal schades zodat wij geen ‘manusje van alles’ zijn. Niet een beetje weten over allerlei soorten schade maar alle ins- en outs over een beperkt aantal soorten schade. Daardoor blijft de kwaliteit van onze expertise gewaarborgd en maakt u gebruik van de betere second opinion bij schade. 

Wat kost contra expertise?

Onze diensten zijn voor u kosteloos maar niet voor uw verzekeraar. Onze expertisebureau declareert de kosten namelijk bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar moet ons betalen en daarnaast uw schadevergoeding uitkeren. Onze kosten worden dus niet in aftrek gedaan op uw schadevergoeding! Dit alles verklaard ook waarom er zoveel tegenstand is om een contra expert in te schakelen, het kost de verzekeraar alleen maar meer geld. Om gebruik te kunnen maken moet u dus wel verzekerd zijn met een woonverzekering. Heeft u geen woonverzekering? Dan kunnen wij alsnog u van dienst zijn alleen niet kosteloos. U moet dan zelf afwegen of u er meer uithaalt dan dat u erin stopt.

 

https://schadeoplossing.nl