Revtrdrh
Image default
Vakantie

Beste wijnregio’s in Italië om te bezoeken

Italië is één van de landen met het grootste aandeel in wijnproductie ter wereld. Dus, daarom is dit één van de beste plaatsen om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in wijngaarden of wijnhuizen. Hoewel je een geweldige ervaring zal beleven tijdens het bezoeken van de wijngaarden, zal de reiservaring misschien niet zo goed zijn. Daarom zal het een goede zaak zijn als je een auto huurt bij een autoverhuurdienst die actief is in de regio.

De beste Wijnregio’s in Italië:

De onderstaande regio’s zijn de 6 beste wijnregio’s in Italië die je niet mag missen op je reis door Italië.

Sicilië

Dit is een verbazingwekkend interessante en aantrekkelijke plek. Het heeft namelijk een kustlijn van 966 km en staat ook bekend om zijn wijnproductie.

  • Hier worden Grillo, Frappato en Zibbibo druivensoorten geproduceerd en de wijnen van deze druiven zijn niet te vergelijkbaar met andere soorten op deze planeet.
  • Eén van de beste dingen aan deze locatie is dat hier alle soorten wijn worden geproduceerd.

Dus, als je klaar bent voor een plezierige reis, zorg ervoor dat je een vergelijking maakt van de autoverhuurdiensten die er worden aangeboden. De beste autoverhuur in Italië vind je hier. Op deze manier zal je de beste keuze maken en in staat zijn om met gemak de hele regio te bezoeken.

Montefalco

Dit is een locatie waar het grootste deel van de rode wijn vandaan komt vanwege de ongelofelijke druivenproductie hier. Er is een weelde aan groene landschappen vol met planten en de hier gevolgde wijnrecepten zijn historisch, daarom heeft het ook een grote aantrekkingskracht voor de meeste Italianen en buitenlanders.

Veneto

Als je op zoek bent naar schuimwijn, dan is dit de beste plek voor jou. Dat komt omdat Veneto de bekendste regio van Italië is voor de productie van schuimwijn.

  • Het interessante aan deze locatie is dat het veel meer te bieden heeft dan enkel schuimwijn.
  • Hier worden verschillende soorten druiven gebruikt om witte wijn te maken.
  • Een groot voordeel van deze wijnstreek is dat je met de auto in slechts 2 uur de regio kan bezoeken, dus het huren van een auto, nadat je de kosten en diensten van de autoverhuurbedrijven hebt vergeleken, zal een groot pluspunt zijn om van je reis te kunnen genieten.

Franciacorta

Dit is een andere regio die over de hele wereld bekend staat om zijn schuimwijn. De schuimwijn Franciacorta wordt ook wel de Champagne van Italië genoemd, omdat hij gemaakt wordt zoals echte Champagne, maar er worden hier ook enkele andere soorten wijn geproduceerd die dezelfde druivensoort hebben als de Champagne.

Abruzzo

Abruzzo is een wijn producerende regio die aan ten oosten van Rome ligt. Dit is de beste Italiaanse regio voor de productie van rode wijn vanwege de druiven die hier worden geproduceerd. Deze regio bestaat uit bergen en valleien, dus een bezoek aan deze regio zal een waar genot zijn voor zowel je smaak als je ogen.         

Montepulciano

De wijn die hier wordt geproduceerd staat bekend als Vino Nobile di Montepulciano en deze wijn wordt gemaakt met Sangiovese, wat een beetje onconventioneel is voor de regio. Dit is echter één van de beste wijnen die je in Italië kan krijgen, want hij is zowel krachtig als zacht.   

Conclusie

Een bezoek aan Italië betekent dat je een land bezoekt dat rijk is aan wijnstreken. Wij hebben enkele van de beste wijnregio’s die je kan bezoeken in Italië vermeld om je kennis van de wijngaarden en de wijn te vergroten. Heb je een auto nodig? Je kan de prijzen van huurauto’s op veel sites vergelijken om de beste aanbiedingen te bekomen.

https://www.autoitaly.nl/